dilluns, 4 de març del 2013

Confit d'ànec amb salsa de raïm

Ingredients
  • 4 cuixes d'ànec confitades (en llauna)
  • 500 g de raïm negre
  • 1 l de vi de Porto
  • 1 culleradeta de farina de blat de moro
  • 30 g de mantega
  • Per a la ceba confitada:
  • 1 ceba de Figueres
  • 30 g de mantega
  • 30 g de sucre moreno

Elaboració

Per començar, poseu les cuixes d'ànec en una safata i deixeu-les coure al forn fins que estiguin ben rosses.

A continuació, en una paella amb una mica de mantega poseu-hi el raïm i el Porto i deixeu-ho reduir durant uns 20 minuts.

Seguidament, afegiu-hi la farina de blat de moro i remeneu-ho bé.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica de mantega sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el sucre morè i deixeu-la confitar una estona.

I ja per acabar, emplateu la ceba confitada, poseu-hi una cuixa d'ànec a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de Porto i els grans de raïm.

Pomes farcides gratinades

Ingredients per 4 persones :
2 pomes àcides (Reineta, Granny Smith)
2 c/s de sucre
fulles variades per amanir
formatge ratllat (de diferents tipus)
oli
Per al sofregit:
pernil salat
béicon
pinyons
xampinyons
sal pebre 1 all
Per fer la beixamel:
1/2 ceba tallada molt petita
200 ml de llet oli d’oliva
1 c/s de mantega
1 c/s de farina
sal, nou, moscada, pebre negre mòlt

Per començar, preescalfeu el forn a 200 graus. Mentrestant, talleu les pomes a rodanxes d’1cm de gruix, amb la pell i sense el cor, que el traureu amb un aparell llevacors. Seguidament, espolseu les rodanxes de poma amb una mica de sucre i poseu-les a gratinar al forn a 200 graus durant uns 6 o 7 minuts. Quan estiguin cuites, traieu-les del forn i reserveu-les. Per fer el sofregit, talleu el pernil i el béicon a talls molt petits, els xampinyons a daus petits, lamineu l’all i, en una paella ben calenta, sense oli, poseu-hi primer el béicon. De seguida, afegiu-hi els alls a làmines, el pernil, els xampinyons, salpebreu-ho, poseu-hi els pinyons, remeneu-ho bé perquè quedi tot ben amarat, coleu-ho, perquè perdi el greix sobrant, i reserveu-ho. Per fer la beixamel, poseu a escalfar l’oli i la mantega en una altra paella. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba tallada petita i remeneu-ho fins que quedi tova. Després, poseu-hi la farina, remeneu-la perquè perdi el gust i es torri una mica, aboqueu-hi a poc a poc la llet freda i remeneu-ho amb unes varetes manuals, perquè la farina es desfaci bé i es vagi espessint la salsa. Quan tingui la consistència que busqueu, poseu-hi una mica de nou moscada, un polsim de sal i un toc de pebre negre mòlt i reserveu-la. A continuació, barregeu el sofregit amb la beixamel, poseu-ne una cullerada sobre les pomes, esteses en una safata, afegiu-hi una mica de formatge ratllat i gratineu-ho lleugerament. I ja per acabar, serviu 2 o 3 talls de poma per plat i acompanyeu-ho amb un buquet d’amanides variades amb una mica d’oli.