diumenge, 16 de febrer del 2014

Pollastre amb llimona

Versió catalana del “Pollastre Pekin” dels restaurants xinesos. Boníssim, per variar de tant en tant amb gust exòtic.

Ingredients:

■Pollastre (una contracuixa desossada per acada persona)
■2 llimones.
■Sucre.
■Farina (d’arròs si en tenim [jo sí que en tenia el dia de la foto]).
■Llevat en pols
■1 ceba tendra.
■Arròs (millor si és arròs tailandès aromatitzat… el de la foto era bomba [Lo Nostre Arròs])
■Sal, oli, pebre i si volem donar-hi un toc exòtic, una mica de gengibre.
Elaboració:

L’arròs (comencem per l’arròs perquè és el que més triga a fer-se):

El dia de la foto vaig sofregir una mica de ceba, hi vaig afegir l’arròs, l’aigua lleugerament salada, i el vaig deixar bullir 20 minuts. Un cop cuit, el vaig escórrer i vaig reservar-lo per fer els flamets.

El pollastre fregit:

Com si féssim nugets. Tallem el pollastre a troços de la mida que ens sembli bé i l’arrebossem amb una pasta feta amb farina, aigua, una mica de llevat en pols i sal. La consistència ha de ser pastosa. Daurem els nugets banda i banda, i els reservem sobre un paper de cuina per escórrer l’excés d’oli.

La salsa:

A la paella mateixa on hem fregit el pollastre, hi treiem l’excés d’oli que hi hagi, hi afegim una cullarada de farina, la deixem torrar una miqueta, hi afegim el suc de dues llimones i una cullaradeta de sucre. Ho remenem fins lligar la salsa (uns 2 ó 3 minuts). Si tenim gengibre en pols, ara és el moment de posar-lo, si no, no passa res.Si la salsa té grumolls, només cal que al posar-la al plat la passem per un colador. També podem acabar de lligar-la en un robot de cuina.

Podem corregir l’acidès de la llimona variant la quantitat de sucre.

La consistència de la salsa la podem corregir amb més estona de foc (evapora l’aigua) o afegint-hi més llimona o una mica d’aigua (si queda massa espessa).

Emplatem:

En un plat posem els trocets de pollastre i el flam d’arròs. Ho reguem amb la salsa. Ho decorem amb trocets de ceba tendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada