Ingredients
-
Per a 4 persones:
-
1/2 kg de bacallà dessalat
-
200 g d’oli verge
-
100 g de llet
-
3 grans d’all
-
sal
-
Per a les pomes:
-
2 pomes golden
-
1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de mantega
Per a 4 persones:
1/2 kg de bacallà dessalat
200 g d’oli verge
100 g de llet
3 grans d’all
sal
Per a les pomes:
2 pomes golden
1 cullerada de sucre
Elaboració
Per començar, poseu a bullir el bacallà amb aigua freda.Quan arrenqui el bull, deixeu-lo coure 1 minut i escorreu-lo.
Mentre es refreda una mica el bacallà, peleu els alls, poseu-los en una paella amb l’oli i deixeu-los coure durant 5 minuts a foc suau perquè es confiti l’oli.
Mentrestant, netegeu el bacallà de pell i espines, esqueixeu-lo una mica, poseu-lo en un vas de pímer juntament amb l’oli i el alls i bateu-ho. Mentre ho bateu, aneu-hi afegint la llet fins que quedi com una crema ben espessa. Després, rectifiqueu-ho de sal si és necessari i reserveu-ho.
Per fer la poma caramel•litzada, en una paella poseu la mantega a fondre.
Mentrestant, traieu el cor de la poma, peleu-la, talleu-la a rodelles de mig centímetre i fregiu-la en la paella de la mantega fins que quedi una mica cuita.
Finalment, poseu la brandada al fons d’un motlle metàl•lic, cobriu-la amb la poma ja cuita, poseu un polsim de sucre sobre la poma i cremeu-lo amb un bufador.
I ja per acabar, emplateu la brandada, desemmotlleu-la i ja podeu servir-la.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada