dimarts, 9 de setembre del 2014

Rostit de vedella

Vedella rostida amb bolets


Vedella rostida
Vedella rostida
Dificultat: el·laborada
Ingredients per 15 persones
  • 3,250 Kg de lligat de vedella
  • 1 Kg de bolets variats
  • 2 Porros
  • 4 Pastanagues
  • 2 Branques d’api
  • 1 Ceba
  • 2 Tomàquets
  • Alls i julivert
  • 1 Ram de farigola
  • 2 Fulles de llorer
  • Vi ranci o conyac
  • 1 Got d’aigua
  • Sal, oli i pebre
Preparació
Salpebrem la vedella i l’enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l’oli d’enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet amb la farigola i el llorer, tot ben regat amb el vi ranci o el conyac, i un got d’aigua.
El recipient que fem servir per rostir ha d’estar tapat durant la cocció, que durarà aproximadament 2 hores.
Una vegada sigui cuita la traurem del suc i deixarem que es refredi per poder-la tallar millor.
Vedella rostida amb bolets
Vedella rostida amb bolets
Mentrestant saltejarem els bolets amb oli, all i julivert, deixant-los coure una bona estona.
Triturarem totes les verdures de la cocció amb el suc que ha deixat, i si convé hi afegirem una mica d’aigua, ho posarem en una cassola junt amb la vedella tallada i els bolets saltejats, deixant-ho coure uns minuts més tot junt, rectificant la sal si cal.
Si la deixeu reposar d’un dia per l’altre queda molt més gustosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada