dimarts, 22 de febrer del 2011

Crema de gambes

Ingredients:

(per unes 4-5 persones)

- 1 cap d’all, 2 fulles de llorer, farigola
- 1 ceba grossa , 2 pastenages, 1 porro i 4 tomaquets madurs
- 100 grs de pebre vermell dolç
2 litres d’ aigua o fumet de peix
½ kg. De gambes
un raig de conyac
sal i pebre i un raig de nata líquida

Preparacio:
Posem un traç de mantega a fondre dins de l’ olla i durem els alls sencers. Un cop dorats i posem la ceba, la pastanaga i les fulles de llorer i la farigola. Tot tapat. Quan la ceba estigui mig confitada i afegim el porro tallat a trossets i per últim i afegim el tomaquet a trossos.
Quan la verdura esta ben estofada i afegim les gambes senseres ( Si es vol es poden fregir una mica abans així donen més gust). Ens ajudem amb l’ espatula per anarles xafan un a mica i es deixa coure de 2-3 minuts.
Tot seguit i afegim el pebre vermell dolç i ho deixem coure uns 3 minuts sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi. Es rega amb el conyac i ho flamagem
Tot seguit i afegim l’ aigua o el brou i es deixar bullir.
Un cop a bullit es passa pel minipimer i es cola bé amb el xino. Es torna a posar a bullir i si cal es treu l’ espuma que pugui fer el caldo.
Per acabar s’hi afegeix un raig de nata líquida, es rectifica de sal i pebre i un tros de mantega
Es pot acompanyar amb pinyons torrats, gambetes saltejades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada