dimecres, 16 de febrer del 2011

Mousse de xocolata amb gerds

 
Ingredients per a 4 persones:

Per a la base :
- 1 paquet de galetes maria
- 2 cullerades de cacau
- 100 grs. de mantega
- melmelada de gerds

Per a la mousse :
- 25 cl de llet
- 125 grs. de nata per muntar
- 225 grs. de xocolata de cobertura
- 25 grs. de mantaga
- 3 clares d’ ou
- 5 rovells d’ ou
- 25 grs. de sucre

Per a la decoració :
encenalls de xocolata
1 tassa de nata muntada
15 gerds

Preparació:

Per preparar la base, triureu bé les galetes, el cacau i la mantega fosa amb la picadora. Aboqueu-ho en un moltlle rodó i reserveu-ho a la nevera.

A continuació, elaboreu la mousse bullint en un cassó la nata i la llet. Aboqueu la preparació en un bol amb la xocolata trossejada i remeneu-ho fins que es fongui. Afegiu-hi la mantega reblanida a temperatura ambient o uns segons al microones, barregeu-ho i reserveu-ho.
A part munteu les clares a punt de neu amb unes varetes elèctriques i, quan comencin a agafar cos, ofegiu-hi el sucre en forma de pluja sense deixar de batre. Incorporeu-hi els rovells d’ou i bateu-ho durant uns segons.
Barregeu una petita part d’ aquesta preparació amb la crema reservada i afegiu-hi la resta remenat delicadament de dalt cap a baix.
Cobriu la base de galeta amb una capa de melmelada, aboqueu-hi la mousse de xocolata i deixeu-ho refredar a la nevera 4 hores.

Per servir-ho, desemmotlleu-ho i decoreu cada ració amb nata muntad, encenalls i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada