dimarts, 22 de febrer del 2011

Creps suzette flamejades

Temps d'elaboració: 30 minuts
 
Ingredients per a 4 persones:
- 3 ous
- 90 g de farina
- 50 g sucre
- 50 g de mantega fosa
- 1/4 de l de llet
- un polsim de sal
Per farcir les creps:
- 25 g de mantega
- 50 g de sucre
- la pell d'una taronja sencera
- la pell d'una llimona sencera
- el suc de 2 taronges
- unes quantes gotes de suc de llimona
- 1 copa de brandi
- 1 copa de Cointreau
- 1 copa de Grand Marnier
 
Preparació:
Primer de tot prepareu la pasta: poseu en un bol la farina juntament amb la sal i el sucre i la mantega fosa i deixateu-hi els ous d'un en un. Quan els tingueu ben desfets, aneu-hi afegint la llet a poc a poc vigilant que no se us facin grumolls. Quan tingueu una pasta ben homogènia, deixeu-la reposar 30 minuts a la nevera.
 
Tot seguit, per a fer els creps, feu servir una paella ben calenta i unteu-la amb mantega fosa. Tireu-hi una mida de pasta (un cullerot per exemple) mirant que us quedi ben escampada. Aleshores deixeu-ho coure d'una banda i després doneu-li la volta perquè es cogui de l'altra. Quan tingueu la crep feta retireu-la de la paella i doblegueu-la en forma de triangle.
 
El servei de sala, en aquest cas, és fer la guarnició. En una paella caramel.litzeu-hi el sucre durant uns 5 minuts. Afegiu-hi unes gotes de llimona, el suc de taronja, la pell de llimona i taronja, brandi, Cointreau i Grand Marnier, 2 boles de mantega i flamegeu-ho durant 3 minuts. Traieu les pells i afegiu-hi les creps. Passats 6 minuts ja podreu servir-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada